NL / FR / ENG
Home / Inrichting bergingssite / Toegangscluster

Toegangscluster

De toegangscluster huisvest de diensten van NIRAS en de controlezaal voor de berging. De cluster bestaat uit drie gebouwen, één voor de administratie en twee voor technische installaties.

In het administratieve gebouw bevinden zich de kantoorruimtes en de controlezaal. Het gebouw is duurzaam opgevat. Energiebesparende maatregelen als zonnecollectoren, warmtepompen en een goede isolatie maken het gebouw zo energiezuinig mogelijk. De omgeving is aangelegd met waterdoorlaatbare materialen. Infiltratiebekkens vangen het water op dat toch op een verharde ondergrond valt.

De werkplaats, de transformatoren en een opslagruimte voor materieel en de garage zijn ondergebracht in het  tweede gebouw van de cluster. In het derde gebouw van de toegangscluster krijgen de technische installaties een plaats. Er is ook een open ruimte voor warmtepompen en een overdekte fietsenstalling.

Visueel verwijst de toegangscluster naar de verder gelegen bergingsmodules, met een bekleding in cortenstaal of metalen panelen in bruintinten.