NL / FR / ENG
Home / Demonstratieproef van een deel van een bergingsmodule

Demonstratieproef van een deel van een bergingsmodule

Waarover gaat het?

In de demonstratieproef wordt een deel van een bergingsmodule nagebouwd, inclusief de inspectieruimte. Onder elke bergingsmodule komt er immers een inspectieruimte waarin regelmatig controles verricht zullen worden. Binnenkort start NIRAS met de bouw van deze demonstratieproef. Daarbij zal ongeveer 1/8 van een inspectieruimte onder een module nagebouwd worden. Men zal ook een deel van de toegangsgalerij tot de inspectieruimte nabouwen. Alle afmetingen zijn op ware schaal.

Tests om de constructie te verfijnen en de veiligheid te garanderen

De bouw van de demonstratieproef maakt het mogelijk om een groot aantal tests uit te voeren op ware grootte. Om te beginnen zal men de fasering en de constructieprincipes van dit onderdeel van de bergingsmodules gedetailleerd kunnen uitwerken en uittesten. Men zal ook de verschillende parameters voor de betonconstructies onderzoeken en opvolgen. Uiteraard zal ook het gebruik van de inspectiecamera’s uitvoerig getest worden.

Geschikt voor bezoekers

De demonstratieproef zal in totaal een oppervlakte van ongeveer 20 bij 25 meter innemen, en 8 meter hoog zijn. Ze zal ingeplant worden tussen het toekomstige communicatiecentrum en de site van Belgoprocess aan de Gravenstraat, vlak naast de toekomstige proefafdekking. Zo kan de proefopstelling in de toekomst deel uitmaken van de rondleidingen.

Artistieke impressie van de inspectieruimte onder een bergingsmodule

Artistieke impressie van de demonstratieproef van een deel van een bergingsmodule (links van het toekomstige communicatiecentrum, vooraan)